Община Габрово

Общински спортни имоти

Националните състезатели на „Акро-арт“ продължават подготовка за Световното

ALGERIAНационалните състезатели на КСАБ „Акро-арт“ продължават активно подготовката си за Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени, което е в края на ноември и началото на декември в Токио, Япония. Като част от нея, местният клуб проведе съвместен лагер с националния отбор на Алжир. Гости в Габрово в рамките на две седмици бяха седем състезатели от най-голямата африканска държава, водени от двама треньори.

„Трикольорите“ ще продължат  заниманията си  в град Русе в следващите десет дни. Там ще се проведе лагер под ръководството на старши треньора на представителния ни тим Марияна Макулова и помощник треньора на Станислав Стоянов. Габровските национали Мариела Пенева, Христина Пенева и Михаел Митев ще бъдат придружени от своя личен треньор Александър Борисенко. Тренировъчният камп край Дунав е особено важен за Митев. Той трябва да се сработи максимално добре с Мариян Михалев от Стара Загора, тъй като бе взето решение двамата да сформират синхронна двойка при мъжете. Плановете са Михаел и Мариян да вземат участие в кръга от Световната купа, който ще се проведе през септември в Хабаровск, Русия.

От 10-ти до 14-ти септември КСАБ „Акро-арт“ отново ще бъде домакин на подготвителен лагер, но той ще бъде за проекто национални състезатели. В него ще вземат участие 8 клуба с 20 спортисти. „Акро-арт“ ще бъде представен от Преслава Пенчева - абсолютен шампион при 8 годишните, нейната подгласничка Мирела Косева, Александра Вакарелска, Александра Христова, Аделина Ангелова, Радост Пеева и Цветин Стоянов. В тренировъчния камп ще участват и треньорките на местния клуб Милена Станчева и Цветелина Лазарова.

    archive