Община Габрово

Общински спортни имоти

Състезание по ориентиране за Купа „Габрово“ тази събота край Орловци

UZANA ABRITUSСъстезание по ориентиране за Купа „Габрово“ ще проведе тази събота местният клуб „Узана“ със съдействието на „Идеал Стандарт – Видима АД“. Над 200 състезатели на възраст от под 10 до над 65 години са потвърдили участие в надпреварата, която ще се проведе в нов район, в близост до село Орловци, по карта „Градище север“, изработена през месец юни тази година от Георги Хаджимитев.

Дистанциите за отделните възрасти варират от 650 метра с 4 контролни точки за най-малките до 5 километра с 26 КТ за Мъже-21.

Предвидени са отличия за класиралите се до трето място във всяка възрастова група. Ще има и комплексно класиране, в което КСО „Узана“ няма да участва по обективни причини. Ще бъде връчен и специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков. Той ще бъде за клуба заел първо място според точкуването само на състезателите от групите на ветераните.

Стартът ще бъде даден в 13.00 часа. Главен ръководител на състезанието е Тихомир Галов, главен съдия - Добромир Добрев, а технически ръководител - Георги Хаджимитев.

Ден след надпреварата за Купа „Габрово“, в неделя, ще се проведе състезание на средна дистанция за Купа „Идеал Стандарт“ в района на село Здравковец. Организатори са „Идеал Стандарт АД“ (Севлиево), Община Севлиево, Кметство с. Здравковец и СКО „Мазалат 2008“ (Севлиево).  

    archive