Община Габрово

Общински спортни имоти

ТК „Габрово“ предлага безплатно обучение по тенис на деца от 6 до 12 години

TENIS PROEKT 2И през 2019-та ТК „Габрово“ ще бъде един от клубовете партньори на БФ Тенис по Програмата „Тенисът – Спорт за всички“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Програмата ще осигури за пета поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. Общо 50 клуба в 28 населени места ще отворят врати за уроци на малки начинаещи тенисисти в месеците от юни до октомври. В нашия град безплатно обучение ще предлагат специалистите в ТК „Габрово“, а заниманията ще се провеждат на кортовете на клуба в Спортен комплекс „Христо Ботев“.

Малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне две групи с минимум 12 деца, а заниманията ще са поне по веднъж път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са предвидени регионални първенства за деца до 8, 10 и 12 г. и финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.

Освен това в програмата са включени и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб". През 2018 година българските деца успяха да се докоснат до Рафаел Надал на турнира в неговата академия, а на големия турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се проведе в "Арена Армеец", излязоха на централен корт с Карен Хачанов.

През миналата година 1350 деца и 60 лицензирани треньора взеха участие в обучението по програмата "Тенисът - Спорт за всички". През 2019 г. се очаква децата, включили се в програмата, да бъдат около 1500.

Програма "Тенисът - Спорт за всички" на БФТ и ММС е една отлична възможност за подрастващите да спортуват, да тренират на воля и въздух, и най-вече да направят първи стъпки в тенис спорта напълно безплатно.

    archive