Община Габрово

Общински спортни имоти

Момичетата на „Янтра 2013“ заеха трето място на турнир в Македония

MOMICHETA STRUMICAТрето място на международен турнир в Македония записаха възпитаничките на треньора Радомир Николов от ДЮФК „Янтра 2013“. Надпреварата се проведе в Струмица и беше организирана от местния женски футболен клуб „Тиверия“. В битката за призовите места се включиха шест отбора, три македонски и три български, които в първата фаза бяха разделени на две групи.

„Янтра 2013“  стартира с трудна победа над ЖФК „Топ гол“ (Битоля). Македонският тим поведе в резултата в 13-та минута, но с два гола на Преслава Иванова и един на Йоана Борисова, „Янтра 2013“ направи пълен обрат. В края момичетата от „Топ гол“ реализираха второ попадение и оформиха финалното 3:2

Във втората среща габровските момичета отнесоха състава на ЖФК „Миравци“. Възпитаничките на Радо Николов демонстрираха силна игра и се наложиха с 9:2. Преслава Иванова заби 4 гола в тази среща, Габриела Генчева добави два, а по един път се разписаха Камелия Таукова, Йоана Борисова и Християна Илиева.

На полуфинала „Янтра 2013“ срещна домакините от ЖФК „Тиверия“. Получи се здрав мач, с положения и пред двете врати, в който бяха реализирани седем гола. Домакините поведоха с 0:2, Преслава Иванова и Благовеста Ненова възстановиха равенството, но „Тиверия“ отново си върна аванса. Християна Илиева минута преди края направи резултата 3:4 и „Янтра 2013“ хвърли всичко в атака в заключителните секунди, но времето не стигна.

В двубоя за третото място на турнира габровският състав отново се изправи срещу „Топ гол“. Тимът от Битоля отстъпи в другия полуфинал на ФК „Енко“ (Пловдив) с 1:4. След загубата на полуфинала, тонусът в играта на габровските момичета беше поспаднал и това направи двубоя равностоен. Редовното време изтече при резултат 2:2, като и двата гола за „Янтра 2013“ бяха дело на Преслава Иванова. Капитанката беше главно действащо лице и при изпълнението на допълнителните удари за определяне на победителя като сложи вратарските ръкавици. Едно нейно спасяване и точни изстрели на Благовеста Ненова и Йоана Борисова донесоха победата на габровския отбор с 4:2.

Наставникът на „Янтра 2013“ Радо Николов спечели индивидуалното отличие за най-добър треньор на турнира. Щастлив след срещите той коментира: „Наградата ми е плод на добрата игра, която показаха момичетата. Тя показва, че полагаме сериозен труд и с всеки изминал турнир се стараем да вдигаме летвата все по-високо и по-високо. Изключително съм доволен от децата. Въпреки тежките метеорологични условия, показаха силен дух и характер и спазиха на 100 процента указанията ми. Искам да благодаря на Валентин Минков (Фирма „ILVA“ ), който направи възможно участието ни в този турнир. Благодаря и на родителите на момичетата, че бяха с нас там и преживяха всичко наравно с децата".

Съставът на „Янтра 2013“ в Македония беше: Екатерина Карловска, Благовеста Ненова, Йоана Борисова, Александра Маринова, Габриела Генчева, Преслава Василева, Гергана Хубанова, Камелия Таукова, Катрин Колева, Християна Илиева, Преслава Иванова – капитан.

    archive