Община Габрово

Общински спортни имоти

„ММ Севлиево“ спечели севлиевското дерби, „БИС Секюрити“ елиминира „Делта гард“

MF2019 53„ММ Севлиево“ и  БИС Секюрити“ са последните два отбора осигурили си място на четвъртфиналите в XXVII-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово.

„ММ Севлиево“ спечели севлиевското дерби срещу „Империя“. Двата състава, които се познават отлично, направиха интригуващ двубой, завършил само с гол разлика в полза на селекцията на Михо Боев и Милен Ванков.

След куп пропуснати положения и няколко ударени греди, „ММ Севлиево“ поведе в 17-та минута с гол на Альоша Илиев. През втората част пропуските пред вратата на „Империя“ продължиха и както обикновено се случва, това беше наказано. Христо Христов заби гол директно от ъглов удар в 30-та минута и възстанови равенството. Нещата отиваха към изпълнението на допълнителни удари за определяне на победителя, но в последните секунди на редовното време Альоша Илиев опъна за втори път мрежата на „Империя“ и класира тима си на четвъртфиналите.

В спор за място на полуфиналите „ММ Севлиево“ ще срещне миналогодишния шампион в турнира „Стеф“. Мачът ще се играе във вторник, 5-ти февруари, от 18 часа.

MF2019 54

Последният тим, който си осигури място на четвъртфиналите, беше този на „БИС Секюрити“. Селекцията на Григор Илиев срещна сериозни затруднения срещу коравия тим на „Делта гард“ и измъкна трудно победата с 3:2 в атрактивен мач. След равностойна футболна битка в първия четвърт час, „Делта гард“ поведе в 16-та минута с попадение на Ростислав Монев. В последната минута на полувремето Иво Георгиев можеше да покачи на 0:2, но топката се отби в гредата, секунди по-късно греда удари и отборът на „БИС Секюрити“. Две минути след началото на втората част Радослав Гутев заби хубав гол от малък ъгъл и изравни - 1:1. В 30-та минута той отново се разписа и изведе „БИС Секюрити“ напред, след добро разиграване от пряк свободен удар и асистенция на Пламен Кожухаров, но в 32-та Иво Георгиев направи резултата 2:2. Победното попадение за „БИС Секюрити“ реализира Християн Кожухаров на контраатака в 36-та минута. В края градусът на напрежението опасно се повиши, но емоциите бяха овладяни.

MF2019 52

На четвъртфиналите „БИС Секюрити“ ще срещне състава на „Pasta Gabrovo“. Мачът ще бъде във вторник, 5-ти февруари, от 19 часа.           

    archive