Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

В 10 километровата надпревара по часовник възпитаникът на треньорите Даниел Петров и Светослав Чанлиев завоюва сребърното отличие. Стефанов измина дистанцията за 14.35 минути и остана само на 5 секунди от времето на победителя Иван Христов (Несебър Дием-спорт). Третото място с 14.38 мин. зае Йордан Петров от КК“Сините камъни“ (Сливен), който изпревари със секунда друг габровски колоездач – състезаващият се за КК „Несебър Дием-спорт“ Преслав Балабанов. Останалите представители на КК“Янтра-Исполин“ се класираха съответно: Тихомир Стоянов – 11-и, Васил Гуджев-25-и, Пресиян Пенчев-33-и и Виктор Христов – 38-и от 42-а участници.

Гавраил намери място на подиума и след 78 километровия общ старт, който се проведе в рамките на четири обиколки по трасе с кратко изкачване, на което беше и финала, опасно спускане и равна част, в която пък вятърът беше сериозен фактор. Обиколка и половина преди финала атакуваха двама състезатели – Петър Димитров (КК „Несебър Дием-спорт“) и Златин Вълчев (КК „Лясковица 1905“ Казанлък). Те не бяха от лидерите и групата ги пусна високомерно, а в последствие двамата стигнаха първи и до финала. Шампион стана Димитров, а Вълчев остана втори. Гавраил Стефанов също атакува километър преди края, заедно с победителя от часовника Иван Христов. Габровският талант спечели финалния спринт и си осигури бронзовото отличие, а Христов завърши четвърти. 26 секунди по-късно пристигна и групата с останалите водещи състезатели. В нея бяха и съотборниците на Гавраил – Тихомир Стоянов и Валентин Стефанов, които се наредиха на 10-и и 12-о място. Преслав Балабанов е 13-и. Васил Гуджев остана по-назад в колоната и се класира 22-и, а Пресиян Пенчев и Виктор Христов не успяха да завършат.

Времената постигнати от колоездачите на „Янтра-Исполин“ от двете дисциплини донесоха на отбора второ място в крайното подреждане, след „Несебър Дием-спорт“, а бронзовите медали взеха представителите на ПКД “Цар Симеон“ (Пловдив).

YANTRA DEVOIKI

Големият успех беше допълнен от чудесното представяне на девойките на „Янтра-Исполин“. Антония Стойчева и Габриела Димитрова заеха първо и второ място и в двете индивидуални надпревари – 5 километра часовник и 24 километров общ старт. Трета и в двете дисциплини се нареди Анелия Кирова от СК“Драг“ (София).    

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive