Община Габрово

Общински спортни имоти

Близо 90 деца привлече лекоатлетическият турнир "Габровски лъвчета"

LA PISTA 27Близо 90 деца от местните училища взеха участие в състезанието „Габровски лъвчета“, с което символично беше открита обновената писта за лека атлетика в Спортното хале на комплекс „Христо Ботев“. Надпреварата беше организирана от клуб „Орловец 93“, по инициатива на треньор №1 на Габрово за 2016 година Веселин Георгиев.

Участниците бяха разделени в две възрастови групи - момчета и момичета 3-4 клас и момчета и момичета 5-7 клас. Дисциплините също бяха две –  спринт (60 метра) и бягане на 300 метра.

При момичетата 3-4 клас с два златни медала се окичи Стела Чалъкова от СУ „Райчо Каролев“. Нейна подгласничка в стартовете стана Анелия Димитрова от у-ще „Христо Ботев“. В спринта третото място беше за Ванеса Георгиева от ОУ“Неофит Рилски“, а на 300 метра бронза взе Мелиса Салим от ОУ“Христо Ботев“.

LA PISTA 14

При момчетата Виктор Спасов (ОУ“Христо Ботев“) и Борис Ангелов (ОУ“Иван Вазов“) си размениха по един златен и един сребърен медал. Виктор беше по-бърз в спринта, а Борис спечели бягането на 300 метра. Трети на по-късата дистанция се класира Симеон Милев (ОУ“Христо Ботев“), а на 300 метра бронза взе Иван Влъкненски.

LA PISTA 2

При момичетата 5-7 клас без конкуренция беше Йоана Йончева от у-ще „Ран Босилек“. Тя спечели и двете дисциплини. На 60 метра второ време регистрира Маги Минева (ОУ“Христо Ботев“), следвана от Ванеса Иванова (ОУ“Неофит Рилски“). В бягането на 300 метра среброто заслужи Силвана Петрова (ОУ“Иван Вазов“), а бронзовият медал стана притежание на Силвия Кънчева (ОУ“Христо Ботев“). 

LA PISTA 5

В групата на момчетата доминираха изцяло представителите на ОУ“Христо Ботев“. Тройката в спринта беше Станчо Симеонов, Кристиян Станчев и Петър Христов. В бягането на 300 метра отличията взеха Николай Лалев, Станчо Симеонов и Ивайло Михайлов.

LA PISTA 18

„Като за първи път и като организация, мисля, че се получи добро състезание, не само за откриване на нови таланти, а и за оформяне на училищните отбори за Ученически игри. Следващото издание обаче ще го организираме като Коледен турнир, през втората половина на месец декември, тъй като сега е моментът на олимпиадите и това попречи на още деца да се включат в надпреварите. Предстои да направим и един крос, който е планиран в общинския спортен календар. Той ще бъде или през пролетта, или в началото на месец октомври, с цел селекция на нови таланти“, коментира организаторът на „Габровски лъвчета“ Веселин Георгиев. Относно новите условия за подготовка, които имат вече лекоатлетите от двата местни клуба, специалистът изрази суперлативи: „Пистата е в прекрасно състояние, самата настилка е   трислойна и е направена много добре, по-добре от пистата във Велико Търново. Минусите са единствено, че залата ни е маломерна, но за тренировъчен процес е достатъчна. Търсим новите лекоатлетически таланти на Габрово и ще дадем шанс на всички, които имат желание да се развиват“, допълни най-добрият треньор на Габрово за 2016-а година.

MEDALI

Закритата лекоатлетическата писта в СК“Христо Ботев“ е с нова, трислойна, специализирана тартанова настилка. Средствата за нея бяха осигурени от бюджета на Община Габрово за 2016 година. Дължината й е 92 метра, от които за бягане могат да се използват 80 метра, а 60 метра са разчертани съгласно изискванията на Международната федерация по лека атлетика (IAAF). С помощта на Обществен дарителски фонд – Габрово беше закупено и оборудване за 9 900 лева, което включва нови препятствия, стартови блокчета, всички необходими пособия за скок височина (дюшеци – 2 бр., летви, стойки и т.н.), отскачащи трамплини и шведска стена, пособия за обучение на детска атлетика – конуси, детски препятствия и др., както реновирани фитнес уреди за силовата подготовка на атлетите. Залата вече е и отоплена, след направения ремонт на спортното хале в СК „Христо Ботев“ по проект за енергийна ефективност, разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд.

    archive