„ВиК“ и „Копакабана“ също се класираха за втората фаза

ViK PRIATELI 3„ВиК“ и „Копакабана“ са поредните два отбора, които си гарантираха участие в осминафиналната фаза на турнира по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. В група 5 „ВиК“ постигна втора поредна победа, този път над състава на „Приятели“. Павлин Иванов откри в 3-а минута и отново той в 6-а увеличи на 2:0. Велислав Генчев в 13-а направи резултата 3:0, а две по-късно Димитър Милев върна едно попадение за „Приятели“-те. В 17-а минута Генчев отново възстанови разликата от три гола и на почивката резултатът беше 3:1. През втората част Иванов, Генчев и Милев вкараха по още един гол за крайното 6:2.

В другия мач от втория кръг в групата „ФК Фреш“ и „Севлиево 2017“ сътвориха истинско шоу за зрителите, от което победители излязоха момчетата от съседния град. Павел Йорданов даде аванс на „Севлиево 2017“ през първата част, а след почивката Васил Шишков удвои преднината на севлиевци. Пет минути преди края Мартин Трифонов даде надежда на „свежите“ да измъкнат поне равенство от мача, но момчетата от Севлиево удържаха и спечелиха първите си три точки. При последното завъртане в групата „Севлиево 2017“ ще играе с „ВиК“, а „ФК Фреш“ ще срещне „Приятели“.

FRESH SEVLIEVO 2

В група 6 третият от миналогодишното издание на турнира „Копакабана“ очаквано си осигури първото място. След успеха с 2:1 срещу „Паралел“, „бразилците“ надиграха убедително състава на „Бистро Картал“. Ивайло Райнов реализира два бързи гола още в началото на мача, пред погледа на своя брат-национал Мартин Райнов, който беше заел място на трибуните. Христо Симеонов върна един за „Бистро Картал“, но Климент Велев възстанови разликата от два гола преди почивката. След нея Ивайло Райнов оформи своя хеттрик, а Ивайло Христов и отново Велев фиксираха крайното 6:1.

KOPACABANA BISTRO 3

„Копакабана“ е начело с 6 точки, „Паралел“ и „Бистро Картал“ имат по три, а последен в групата без спечелена точка е съставът на „ВАС Етъра“. В третия кръг „Копакабана“ ще играе с „ВАС Етъра“, а „Паралел“ и „Бистро Картал“ ще спорят за второто място осигуряващо директно класиране на осминафиналите. Срещите са следващия вторник – 24 януари.