Община Габрово

Общински спортни имоти

„Виктория“ и „Делта гард“ са първите осминафиналисти

CHARD VICTORY 5Отборите на „Виктория“ и „Делта гард“ са първите два осминафиналиста в XXV-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Двата състава постигнаха втори победи в група 1 и вече са сигурни участници в елиминационната фаза на турнира. 

„Виктория“ постигна класически успех срещу „Чардафон 1919“. Майкъл Гугутков си отбеляза автогол в 8-та минута и даде аванс на „Виктория“ през първата част. След почивката Стефан Иванов покачи на 2:0, а в 34-а минута Цветан Петков фиксира крайното 3:0.

Изразителна победа записа и „Делта гард“ в мача срещу „Община Дряново“. След нулева първа част, през вторите 20 минути „гардовете“ се развихриха и забиха цели 7 попадения във вратата на дряновци. Иво Георгиев реализира хеттрик, с попадения в 23-а, 31-а и 39-а минути. Пенко Стефанов добави два гола, а по веднъж се разписаха Александър Велинов и Станислав Събев.  

DELTA DRYANOVO 8

След второто завъртане в групата „Делта гард“ и „Виктория“ са с пълен актив от по 6 точки и в последния кръг ще се срещнат в директен двубой за първото място. „Чардафон 1919“ и „Община Дряново“ са без спечелена точка до тук и мачът по между им ще определи третия в крайното класиране.

OBSTINA ESA 3

В група 2 „Еса“ спечели първа победа и се изкачи на второто място. В мач с 9 гола Захари Михайлов и съотборниците му надиграха с 5:4 „Община Габрово“. Велизар Малчев изведе „Еса“ напред в 3-та минута, но секунди по-късно Пламен Кожухаров изравни. В 9-та минута Даниел Христов със самостоятелен рейд отново даде аванс на „Еса“, а Григор Илиев взриви публиката в залата с попадение за 2:2. Резултатът премина и през 3:3. Ивайло Валентинов вкара за „Еса“ в 11-та минута, а Георги Георгиев беше точен за „Община Габрово“ в 20-та. През втората част момчетата от „Еса“ отново дръпнаха в резултата, но този път с 2 гола. Пенчо Гичев вкара за 3:4 в 24-а минута, а в 34-а Захари Михайлов покачи на 3:5. Натискът на „Община Габрово“ доведе само до по-почетна загуба, след второто попадение в срещата на Пламен Кожухаров, фиксирало крайното 4:5.

OBSTINA ESA 17

„Еса“ вече е с 3 точки, а „Община Габрово“ остана с една от равенството със „Стеф“ в първия кръг (2:2). В понеделник от 18 часа е интригуващият сблъсък между временния лидер в тази група „2+2“ и „Стеф“.          

    archive