Футболистките на „Янтра 2013“ спечелиха турнир в Дряново

YANTRA2013 DRYANOVOМалките възпитанички на треньора Радомир Николов спечелиха поредния турнир за сезона при момичетата до 12 години, който се проведе в Дряново. Състезателките на „Янтра 2013“ записаха две победи и равенство на стадиона в съседния град.

Габровските момичета стартираха с класическото 3:0 срещу състава на „Боруна“ (Царева ливада). Цветелина Станчева изведе отбора напред в 12-та минута, Габриела Генчева удвои пет по-късно, а крайното 3:0 оформи капитанът Дара Димова в 23-та минута. Във втората среща „Янтра 2013“ надигра категорично тима на „Севлиево лейдис“. Александра Маринова откри головата сметка само три минути след началото, Цветелина Станчева покачи на 2:0 в 9-та, отново Маринова се разписа за 3:0, а Дара Димова фиксира заключителното 4:0. Мачът на габровския състав срещу „Светкавица“ (Градешница) завърши без голове – 0:0. 

В останалите срещи се получиха следните резултати:

Боруна - Светкавица 2-2

Севлиево лейдис - Боруна 0-0

Севлиево лейдис - Светкавица 0-4

В крайното подреждане „Янтра 2013“ завърши на първо място със 7 точки, отборът на „Светкавица“ остана на второ с 5 точки, следван от „Боруна“ (2 т.) и „Севлиево лейдис“ (1 т.).

Купата на победителките беше връчена от секретаря на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски.

DARA DIMOVA

„Получи се един чудесен турнир за нас. В три мача вкарахме седем гола без да допуснем нито един и мисля, че това само по себе си говори за моментното ни състояние и форма. В двубоя с „Боруна“ изпитвахме известни трудности в завършващата фаза и не случайно първия гол падна едва в края на първото полувреме. Срещу „Севлиево лейдис“ надмощието ни бе осезаемо и това 4:0 е най-малкото, с което се разминаха севлиевки, а мачът със „Светкавица“ се превърна в своеобразен финал и, като че ли, и двата отбора се бяхме съсредоточили повече върху това да не допуснем гол, отколкото да вкараме, и равенството е съвсем резонно“, коментира треньорът на „Янтра 2013“ Радо Николов. 

С този успех габровският тим почти сигурно си гарантира поредно участие в т.н. „Фестивал по футбол за момичета до 12 години“, който по традиция се провежда в края на всеки полусезон и събира най-добрите осем отбора от страната в тази възраст. 

Следващият турнир за отбора е на 26-ти май в Русе.

В Дряново „Янтра 2013“ игра в състав: Камелия Таукова, Александра Маринова, Габриела Генчева, Преслава Василева, Цветелина Станчева, Даная Панова, Катрин Колева, Християна Илиева, Дара Димова - капитан