„Янтра 1919“ вече е с 9 нови играчи, Николай Василев стана спортно-технически директор в клуба

qntra1919 polskitrambesh 4Николай Василев поема ролята на спортно-технически директор във ФК „Янтра 1919“, съобщи президентът на клуба Веселин Антонов. До края на спортно-състезателната година Василев ще продължи треньорската си дейност в ДЮФК Янтра 2013“ и ще съвместява двете длъжности, а след края на сезона ще се отдаде само на работата във ФК “Янтра 1919“.

Междувременно мъжкият отбор на клуба продължава подготовката си за втория дял от първенството в Северозападната Трета лига, в който ще води битка за оставане в групата. В предпоследната проверка воденият от Мирослав Иванов тим записа равенство 2:2 срещу петия в Югоизточната Трета лига „Левски“ (Карлово). Двубоят се игра на терена в Баня. Габровският тим поведе с 2:0, с попадения на Ивайло Христов в 50-та и Момчил Савов в 65-та минута, но домакините успяха да изравнят в края. Последната контрола на отбора ще бъде в неделя, 18 Февруари, срещу „Академик“ в Свищов.

Вече девет са новите попълнения в състава на Миро Иванов. Последен към тима се присъедини Благовест Ангелов. 24- годишният бранител през есента носи екипа на „Севлиево“, а в своята кариера е играл още за „Академик“ (Свищов) и „Етър“ (Велико Търново). С отбора вече тренира и Николай Стоянов, който до момента беше в състава на „Янтра Габрово“. Останалите новопривлечени са вратаря Димитър Пантев (Спартак Пл), бранителите Йордан Иванов (Трявна), Айджан Идиризов (Севлиево) и Николай Матев (Севлиево), халфовете Христо Минчев (Севлиево) и Стилян Михайлов (Павликени), и нападателя Момчил Савов (Севлиево).

Преди старта на втория полусезон клубът получи лека финансова инжекция. Тя дойде от столичния „Левски“, като компенсация за обучение на Станислав Иванов, който поднови своя професионален договор със „сините“.