Община Габрово

Общински спортни имоти

КК„Янтра-Исполин“ с отборна титла от шампионата по планинско колоездене

YANTRA ISPOLIN OTBORNAОтборна титла и няколко индивидуални класирания в тройката записаха габровските колоездачи от проведения през горещия уикенд Държавен личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплината „Крос-Кънтри Олимпик“(ХСО). Състезанието се проведе на Шуменското плато и беше организирано от местния Велоклуб „Илчов баир“, Български колоездачен съюз, Община Шумен и Природен парк „Шуменско плато“. В надпреварата взеха участие над 100 колоездачи от клубовете в страната, разделени по пол и възраст, които правиха различен брой обиколки по предизвикателно и технично трасе с дължина от 6 километра.

Състезателите на „Янтра-Исполин“ демонстрираха добро ниво и в надпреварите по планинско колоездене и завоюваха отборната титла на шампионата. Първото място дойде след отлично представяне на всички. Габриела Димитрова спечели сребърното отличие в старта на 6 километра при девойките до 16 години. Вицешампиони на ХСО станаха също Валентин Стефанов в групата на юношите до 16 години, които завъртяха два тура (12 километра) и Николай Дянков в категория „Мастърс“ (3 обиколки). При юношите до 14 години Мартин Христов остана само на 31 секунди от бронза по 6 километровата дистанция и завърши четвърти.  Своя принос за отборното първо място на „Янтра-Исполин“ дадоха също Марин Колев (до 14 г, 6-и), Томислав Петков (до 14 г, 8-и), Александър Кръстинков (до 14 г, 11-и), Васил Гуджев (ЮМВ, 6-и), Пресиян Пенчев (ЮМВ, 7-и), Мустафа Мустафов (ЮМВ, 11-и) и Тихомир Стоянов (ЮМВ, 12-и).

KALIN MITEV

Доброто представяне на габровското колоездене  в шампионата затвърдиха състезателите на „Underground riders“ Калин Митев и Александър Александров, които участваха в надпреварата при мъже „Хоби“ от 19 до 39 години. Участниците в тази категория правиха 3 обиколки на трасето (18 км). Александър и Калин заеха челните позиции веднага след старта, но в последствие бяха изпреварени от Желязко Влаев на едно от стръмните изкачвания по трасето. Митев го подгони, но нелепо падане в последната обиколка му попречи да се бори за златото. Състезателят на „Underground riders“ завърши като вицешщампион в групата си, с време 1.43.21 часа, 7 минути след победителя Желязко Влаев. Александър не успя да се справи толкова добре в горещините и изпусна мястото на почетната стълбичка, като завърши на 6-а позиция.

Паралелно с първенството по крос-кънтри, на Боровец се проведе Държавния личен и отборен шампионат за 2017-а в дисциплината спускане. Там участваха други двама състезатели на „Underground riders“ – Васил Денчев и Антонио Андреев. И двамата се състезаваха в най-оспорваната група 17+ при байковете с пълно окачване, тъй като на шампионата нямаше диференцирана категория за велосипеди без задно окачване (Хардтейл). На този фон представянето на Денчев с „твърдака“ бе повече от добро. Лидерът в категория „Хардтейл“ на Българските даунхил серии се спусна с 15-о време от участвалите в тази категория общо 34-а състезатели. Антонио направи падане на последния вираж от трасето и завърши с 30-о време.   

    archive