Община Габрово

Общински спортни имоти

Известни са полуфиналистите от Габрово в турнира „Каменица Фен купа 2017“

KAMENICA Fan Cup 2017Ясни са 16-те отбора от Габрово и региона, които ще участват в полуфиналния етап от турнира „Каменица Фен купа 2017“. Квалификациите се проведоха в събота на терена с изкуствена трева в СК“Христо Ботев“ и пресяха записалите се за участие общо 43 тима. С по две победи път към следващия етап на турнира си осигуриха отборите на „Паста Габрово“, „Спортен дух“, „Ще ви давам“, „Шести участък“, „ВАС Етъра“, „ФК Севлиево“ и „Стеф“. Жребият беше благосклонен към „Лудата банда“, „Ла фурия“, „Хамбергер“, „Бледите дървари“, „Стил-МС“, „Копакабана“, „Идеал Стандарт“, „ФК Габър“ и „Севиля“, които продължават напред със само един изигран мач.

Полуфиналният зонален  турнир „Каменица Фен купа 2017“ в Габрово ще се проведе след две седмици, на 29-30 юли. В него ще участват и 10 тима преминали квалификациите във Велико Търново, както и шестте най-добри от пресявките в Ловеч - общо 32 отбора. Съставите достигнали до тази фаза ще получат спортна екипировка на Joma, която тази година е с качество неотстъпващо по нищо от това на отборите в Първа лига. Срещите отново ще се играят на терена с изкуствена трева в СК“Христо Ботев“. Победителят ще се класира за Националния Турнир „Kamenitza Фен Купа 2017”, заедно с първенците от останалите девет Полуфинални зонални турнира в страната.

Тъй като тази година „Каменица Фен купа“ е по-истинска от всякога и се провежда под мотото „Без капка фалш“, организаторите са решили да дадат думата на участниците и да уважат техните желания, доколкото е възможно. Поради тази причина турнирът има нова голяма награда - националните шампиони ще могат сами да изберат кой любим техен футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.

    archive