Община Габрово

Общински спортни имоти

Утре изтича срокът за записване в Kamenica Fan Cup 2017

KAMENICA Fan Cup 2017Утре изтича срокът, в който желаещите отбори от Габрово и региона могат да се запишат за участие в 15-о издание на най-големия футболен турнир за любители у нас - Kamenica Fan Cup 2017. Сайтът на проявата беше отворен за регистрация от 30-и март, а за Габрово графикът за записване на  отборите се затваря на 11-и юли. До днес 36 отбора бяха заявили своето участие на https://fancup.kamenitza.bg. Квалификациите ще се проведат в събота и неделя (15-16 юли).

От тази година наредбата за турнира е променена и е вкаран т.н. „местен принцип“, който гласи: „Отборите се регистрират за участие и участват в квалификации задължително в съответната област, от която са основната част от състезателите на тима. Във всеки отбор трябва да има минимум 6 (шест) състезатели с адресна регистрация в съответната област“. Това правило подсигурява издигането на местен отбор за регионален шампион и допълнително стимулира участието на местните тимове.

Тъй като тази година Фен Купа е по-истинска от всякога и се провежда под мотото „Без капка фалш“, организаторите са решили да дадат думата на участниците и да уважат техните желания, доколкото е възможно. Поради тази причина турнирът има нова голяма награда - националните шампиони ще могат сами да изберат кой любим техен футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо. Това със сигурност ще мотивира допълнително всички участващи тимове.

Тази година спортната екипировка на Joma за всички отбори, преминали успешно през квалификациите, ще бъде с качество, което по нищо не отстъпва от това на отборите в „A“ група.

    archive