„Чардафон“ победи ПСЖ на „Trophy of Smederevo 2023“

Smederevo2023Три отбора на ХК „Чардафон“ взеха участие в десетото издание на международния турнир по хандбал „Trophy of Smederevo“. Проявата в Сърбия привлече над 100 отбора (момчета и момичета) в различни възрастови групи.

„Чардафон“ се представи с момчета в три възрастови групи – родени 2008, 2009 и 2010 година. Те премериха сили срещу отбори от над 20 държави, като изиграха по 7 мача в рамките на четири дена.

При родените 2010-та спорът беше между шест отбора, а паметна ще остане победата на габровските момчета в груповата фаза над състава на френския колос ПСЖ. Двубоят между двата тима завърши при резултат 17:14 в полза на „Чардафон“. Воденият от Христо Данаилов и Милена Иванова габровски тим записа още две победи и се класира за втората фаза. На полуфинала „Чардафон“ отстъпи на домакина „Смедерево“, но в спора за третото място надигра гръцкия „Феронас“ с 12:11 и се окичи с бронзовите медали.          

Набор 2008 води битка с още 10 отбора. С три победи и една загуба съставът ни се класира втори в предварителната група и стигна до полуфиналите. В битката за участие на финала „Чардафон“  загуби от „Смедерево“ с 12:14, а след това отстъпи и спора за третото място от гръцкия „Феронас“ с 13:22.

Родените 2009 останаха на крачка от полуфиналите, като завършиха трети в предварителната си група с равни точки с домакините. Мачът между двата състава завърши при равенство – 19:19, с изравнителен гол на сърбите в последните секунди. Така „Смедерево“ се класира щастливо за полуфиналите с по-добра голова разлика. „Чардафон“ записа две победи във втората фаза и си осигури петото място.

Турнирът в западната ни съседка беше една отлична възможност за младитге габровски хандбалисти да натрупат повече мачове и опит на международното поле, както и положителни емоции от създадената от домакините на турнира завладяваща атмосфера.