Община Габрово

Общински спортни имоти

Четири отбора на РК „Янтра“ ще участват в ДП по плажно ръгби

Beach rugbyТази събота и неделя ще се проведе Държавното първенство по плажно Ръгби 5. Арена на двубоите ще бъде плаж Аспарухово във Варна. Надпреварата е за всички възрасти. В събота ще се състоят срещите при мъжете и дамите, а в неделя са първенствата при подрастващите.

РК „Янтра“ ще участва в първенствата с четири отбора.

Ръгбистите ни, които в края на миналия месец спечелиха за трети път международния турнир по плажно ръгби „Красико“ в Бургас, ще се борят за титлата при мъжете с още седем състава. В първата фаза те са разделени на две групи. „Янтра“ е в група със „Спартак“ (Варна), „Локомотив“ (София) и „Балкански котки“ (Берковица). В другата група ще спорят „Валяците“ (Перник), „Биковете“ (Бургас), „Моряците“ (Бургас) и НСА. Първите два отбора от двете групи ще се класират за полуфиналите, а заелите трето и четвърто място ще спорят за местата от 5-то до 8-мо.

В неделния ден, в първенствата при подрастващите, „Янтра“ ще се представи с три отбора. 12-годишните момчета на клуба ще спорят за медалите с още три тима – „Моряците“, „Ботев“ и „Локомотив“. Четирите състава ще изиграят по един мач по между си за определяне на шампиона. При юношите до 16 години надпреварата също ще бъде между четири отбора – „Янтра“, Балкански котки“, „Локомотив“ и „Биковете“. При юношите старша възраст (до 18г.) медалите ще си разпределят „Янтра“, „Балкански котки“ и „Локомотив“.        

    archive