Община Габрово

Общински спортни имоти

Спортист №1 на България за 2015-та година е на подготовка в Габрово

Gabriela PetrovaВицеевропейската шампионка на троен скок от Прага през 2015 г. и носителка на европейското злато за младежи от 2013 г. в Тампере - Габриела Петрова - е на двуседмичен подготвителен лагер в Габрово. Тези две титли носят на младата атлетка признанието и наградата Спортист №1 на България за 2015 година.

Заедно със своя треньор Атанас Атанасов Габи води подготовката си за предстоящото европейско първенство по лека атлетика, което ще се проведе от 15 до 21 август в Мюнхен, Германия.

Състезателката на Локомотив Пловдив и нейният наставник се срещнаха с кмета на Габрово, Таня Христова, за да споделят положителните си отзиви от лекоатлетическата писта на стадион "Христо Ботев" и да кажат, че съоръжението вече е предпочитано място за тренировка от много професионални спортисти. Като жест на благодарност, че Габи е предпочела Габрово за подготовка за предстоящото европейско състезание кмета и подари книгата "Успехът" за известния габровец Пенчо Семов, с пожеланието да се сдобие точно с това през месец август.

Габриела Петрова има 4-то място на Световното първенство по лека атлетика в Пекин през 2016 година и е участник в Олимпиадата Токио 2020.

    archive