Баскетболистите на „Чардафон“ ще спорят за титлата в ББЛ „Б“ група – Център тази събота

BBL B FinalФинал предстои тази събота за момчетата на треньора Антонио Станков. Габровският тим ще излезе в спор за титлата от първенството в ББЛ „Б“ група на регион „Център“ срещу „Дрийм тийм“ (Троян). Двубоят ще се играе в залата на Великотърновския университет и ще започне в 17 часа.

Два часа по-рано е мачът за бронзовите медали в първенството между „Ударникъ“ и „Локомотив“ (ГО).

Изграденият от доста по-опитни състезатели отбор от Троян е фаворит във финала. „Дрийм тийм“ влиза в последния двубой като непобеден тази година. Троянци постигнаха 12 победи в редовния сезон, още две записаха в плейофния сблъсък срещу втория отбор на „Локомотив“ (ГО). „Чардафон“ приключи редовния сезон на второ място, с баланс 9:3, а в плейофите отстрани с по 2:0 победи търновските „Гочита“ и „Ударникъ“.

„Очаквам здрав мач, с много динамика. 90 процента от отбора ни е с момчетата до 18 години. При тях е доста по-различно - 90 процента са мъже, като двама-трима от тях имат доста опит и в мъжкото първенство на НБЛ. Ние обаче ще дадем всичко от себе си. Целта ни беше да се класираме на финала и тя вече е изпълнена. Надявам се момчетата да излязат освободени и да покажат най-доброто от качествата си. Очаквам да получим и сериозна подкрепа от нашата вярна публика”, сподели преди финала наставникът на „Чардафон“ Антонио Станков.      

Клубът организира превоз с автобус за тези, които желаят да пътуват до Велико Търново за финала. Той ще тръгне в 15:30 часа от паркинга пред служебния вход на зала „Орловец“. За  информация и записване – телефон 0876904700.