Община Габрово

Общински спортни имоти

Осем състезатели представиха „Акро-арт“ в Италия, Александра Вакарелска с дебютен медал

RiminiОсем представители на клуб „Акро-арт“ взеха участие в Международен турнир за подрастващи и Световна купа за мъже и жени в Римини, Италия. В двете прояви уменията си демонстрираха състезатели от цяла Европа, САЩ, Канада, Австралия, Япония.

В дебюта си при 11-12-годишните в олимпийската дисциплина скокове батут Александра Вакарелска получи пета оценка в квалификациите, а на финала се пребори за бронзовото отличие. Златото завоюва бронзовата медалистка от последното Световното първенство в Азербайджан -  Магдалена Кисьова от „Сини камъни“ (Сливен), а среброто взе Микаела Христова от „Имидж“ (Русе). Мирела Косева също влезе във финала и зае 7-мо място, а Сияна Павлова остана 9-та. При момчетата на същата възраст Цветин Стоянов не успя да намери място след първите осем и завърши 10-ти.

Петата при 12-годишните от Световното първенство в Баку Радост Пеева тази година се качи в по-горна възрастова група (13-16- годишни) с нова и по-сложна комбинация. Състезателката на „Акро-арт“ допусна грешки, които ѝ отредиха 32-ро място в надпреварата. В дисциплината батут синхрон Радост скача с  Антония Тодорова от „JPTA“ (София). Двете останаха на крачка от финала и заеха 10-то място.

В Световната купа за мъже и жени взеха участие сестрите Мариела и Христина Пеневи и Михаел Митев. Христина влезе в полуфинала с 24-та оценка и завърши на 15-то място в конкуренцията на 54 състезателки от цял свят. Мариела Пенева остана по-назад в класирането. В дисциплината батут-синхрон габровските сестри заеха 19-то място. При мъжете Михаел Митев се нареди 45-ти индивидуално от 67 участника. На синхрон Митев скача заедно с Марян Михалев от клуб „Добри Костин“ (Стара Загора) и двамата заеха 14-то място от 27 дуета.

От утре в Римини започва 28-то Европейско първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека. В шампионата на Стария континент страната ни ще представят Христина Пенева, Мариела Пенева, Михаел Митев и Радост Пеева.

    archive