Община Габрово

Общински спортни имоти

Джудистите взеха участие в два турнира

LA 2022В два турнира по джудо участваха състезателите на ДК „Габрово“ в почивните дни. И двете надпревари се проведоха в Пловдив. В VII-то издание на турнира „Гладиатор оупън“ в  съботния ден се състезаваха над 420 момчета и момичета на възраст от 7 до 12 години от 36 клуба. Участие взеха и отбори от Румъния и Украйна.

В неделния ден се проведе първото издание на турнира „Бушидо оупън“, който беше за момчета, момичета, юноши, девойки и младежи и привлече 380 състезатели от 34 клуба.

ДК „Габрово“ се представи с шестима джудисти в двете надпревари, по трима в турнир. В съботния ден Зоя Смотрясова донесе сребро при момичетата в категория до 22 килограма. Росина Христова при 40-килограмовите зае 5-то място, а в ктегоря до 44 килограма Йосиф Стефанов загуби на старта и не можа да се намеси в битката за отличията.     

В неделния ден злато на клуба донесе Йоан Шанов. С пет победи в категория до 55 килограма възпитаникът на треньора Георги Колев се окичи със златото. Феркан Мустафов (кат.до 46 кг) и Виктор Рачев (кат.до 38 кг)  стигнаха до двубоите за бронзовите медали в своите категории, но допуснаха поражения и заеха пети места.

    archive