Община Габрово

Общински спортни имоти

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ спечели осмия турнир по футбол „Малки лъвчета“

Malki Lavcheva 2022 1Отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ спечели 8-то издание на традиционния междуучилищен турнир по футбол „Малки лъвчета“. Надпреварата, организирана от Община Габрово за ученици от 1 до 4 клас, се проведе на терена с изкуствена трева в СК „Христо Ботев“ с участието на 7 отбора.

В първата фаза осемте тима бяха разделени на две групи. С две победи първенец в група „А“ стана тимът на НУ „Васил Левски“. Момчетата от началното училище надиграха с 6:0 СУ „Райчо Каролев“ и с 9:0 тима на ОУ „Иван Вазов“. Второто място в групата зае състава на Единадесето след успех с 4:2 над Шесто. В група „Б“ три убедителни победи постигна отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“  - 7:1 срещу ОУ „Христо Ботев“, 3:0 над ОУ „Неофит Рилски“ и 6:0 срещу ОУ „Ран Босилек“. Второто място заеха момчетата от Първо.

На финала се срещнаха първенците от двете групи - ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и НУ „Васил Левски“. С 4:3 победата измъкнаха представителите на Осмо. В малкия финал за третото място ОУ „Ран Босилек“ надигра СУ „Райчо Каролев“ с 2:1.

Връчени бяха и две индивидуални награди. За най-добър вратар беше определен Григор Стефанов от състава на победителите. Голмайстор на турнира стана Мартин Великов от НУ „Васил Левски“ със 7 точни попадения.         

    archive