Община Габрово

Общински спортни имоти

Мартин Маринов с победа в старт за Купа Долчини

MARTIN MARINOV DupnicaСъстезателят на КК “Янтра-Исполин“ Мартин Маринов спечели критериум „Община Дупница“ в групата на юношите старша възраст. Надпреварата бе част от шампионата по колоездене за Купа Долчини`2020 и привлече 140 състезатели от 20 клуба в страната.

Те правиха различен брой обиколки по трасе с дължина от 960 метра в централната част на град Дупница. Всяка трета обиколка беше спринтова и в нея се начисляваха точки на първите четирима състезатели преминали през старт-финалната линия, съответно 5, 3, 2 и 1 точки.

При юношите старша възраст на старт застанаха 26 колоездачи. Те трябваше да завъртят 30 тура (28.8 км). Мартин Маринов беше над всички. Възпитаникът на треньорите Даниел Петров и Светослав Чанлиев се откъсна и не остави шансове на конкурентите си, като събра 42 точки за първото място. Втори, с 24 точки, се класира Петър Димитров (КК Несебър), а трети се нареди Любомир Илчев (КК Варна, 21 точки).

Още няколко състезатели на „Янтра-Исполин“ участваха в критериума. При юношите младша възраст (24 обиколки) Марин Колев остана на три точки третото място и зае пета позиция. Йордан Даскалов и Габриел Тотев се класираха на 15-то и 16-то място при момчетата старша възраст (15 обиколки), Добромир Минчев завърши 14-ти при мъже-елит.

Това е втори подиум за Мартин Маринов от стартовете за Купа Долчини през този сезон. Той завърши трети в първия - Критериум „Южен парк“, който се проведе в столицата.  

Ден преди критериума в Дупница се проведе и общ старт – изкачване на Паничище с дължина от 100 километра. В него Маринов се класира 8-ми при юношите старша възраст. При мъжете Добромир Минчев пресече финала 13-ти от общо 46 състезатели. За по-малките изкачването беше с дължина от 10 километра. Йордан Даскалов и Габриел Тотев  заеха 10-то и 12-то място при момчетата, а Марин Колев финишира 16-ти при юношите младша възраст.    

    archive