Община Габрово

Общински спортни имоти

ММС отново инспектира ремонта на игрището с изкуствена трева

Igrishte 200520Поредна инспекция от страна на Министерството на младежта и спорта беше направена на извършващия се ремонт на игрището с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“.

След като в края на април тук беше министърът на спорта Красен Кралев, днес дейностите на обекта от страна на фирмата изпълнител „Онтарио спорт БГ“ ЕООД проследиха инж. Велина Андрова – държавен експерт в Дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие” и Христина Грозева – директор на дирекция „Обществени поръчки“. Те бяха в компанията на Момчил Корназов – главен експерт в дирекция „Инфраструктура и екология” на Община Габрово и директора на „Общински спортни имоти“ – Росица Бакърджиева. 

Обновяването на игрището е във финална фаза. След полагането, залепването и разчертаването на новата изкуствена трева, в момента се извършва запълването ѝ с кварцов пясък и гумени гранули. Остава да бъдат монтирани и новите футболни врати. Очаква се до края на месеца обектът да бъде готов.    

Igrishte 200520 1

С двете дами бяха проведени разговори и по повод подадения от Община Габрово проект по Наредба 4 на ММС за ремонт на сградата, в която се помещават залите за хандбал и вдигане на тежести. Те огледаха обекта и се запознаха с текущото му състояние, за да бъдат убедени в необходимостта от финансирането на проекта.  

    archive