Симона Петкова отправи футболно предизвикателство към състезателите на „Янтра“ във Фейсбук

SIMONA SAN MARINOГабровката Симона Петкова отправи поредното предизвикателство в социалните мрежи. Този път не с тоалетна хартия, а с истинска футболна топка.

"Здравейте, „Янтра“. Търся техничари. Искам да предизвикам всички момчета от школата на клуба и да видя колко добре можете да жонглирате с двата крака от седнало положение. Въпреки че сме под карантина трябва да останем позитивни. Обичайте футбола и се грижете за вашата кондиционна подготовка в домашни условия“, обръща се Симона във видео качено на официалната страница на клуба във Фейсбук.

В момента Петкова е под карантина в италианския град Римини, където живее. Тя се състезава в италианското първенство за отбора на Сан Марино.

Трябва все пак да се уточни, че Симона е много силен фрийстайлър и има успехи в жонглирането с топка дори на международно ниво.

 "Когато бях студентка, попаднах на група момчета, които правеха страхотни трикове с футболна топка. Стана ми любопитно и се позаинтересувах. След време станахме приятели и се включвах в най-различни събития. Понеже бързо успях да навляза в нещата, реших да се пусна в дълбокото. Така разбрах, че жонглирането с топка, в което се правят различни по сложност номера, се нарича фрийстайл. Понеже в България той не е популярен, а аз напреднах изключително бързо, реших да се състезавам на международно ниво. Правех клип, който не подлежи на никаква корекция. После го пращах в регламентиран сайт и там видеото се разглежда и оценява от квалифицирани съдии. Най-големият ми успех е седмо място в света. Сега обаче съм изцяло отдадена на футбола. Да, жонглирам за удоволствие, но нямам време за нови сложни трикове. Фрийстайл е много трудно изкуство. На мен много ми помогна да усъвършенствам усета си към топката", споделя тя.