Община Габрово

Общински спортни имоти

Трето място за девойките до 15 години на ДЮФК "Янтра 2013"

15 godishniДевойките до 15 години на ДЮФК „Янтра 2013“ заеха трето място в турнир проведен в Царева ливада. Воденият от Радомир Николов състав не допусна поражение на стадион „Републиканец“, но въртележка му отреди участие в малкия финал.

Габровските момичета стартираха със хубав мач срещу „Светкавица“ (Градешница), завършил без отбелязан гол, а във втората среща направиха 1:1 с тима на „Дунав“ (Русе). Миглена Георгиева даде аванс на „Янтра 2013“ в самия край на първото полувреме, но през втората част русенки изравниха.

Третият двубой в групата между „Светкавица“ и „Дунав“ също приключи с реми – 1:1. Така отборът от Русе завърши начело с по-добра голова разлика и се класира за финала, а „Янтра 2013“ остана на втора позиция и съответно доби право на участие в мача за 3-4 място. В него възпитаничките на Радо Николов срещнаха състава на „Севлиево Лейдис“. И този двубой не излъчи победител в редовното време. Александра Маринова изведе „Янтра 2013“ с изстрел от дистанция, но в 24-та минута севлиевки изравниха от дузпа. В 27-та минута  Благовеста Ненова оползотвори чудесен пробив от дясно на Миглена Георгиева и отново изведе габровския тим напред, но в последните секунди на двубоя, след изпълнение на ъглов удар и меле пред вратата на „Янтра 2013“, равенството отново беше възстановено. При последвалите допълнителни удари за определяне на победителя капитанката Йоана Борисова пое отговорността и сложи вратарските ръкавици. Двата състава изпълниха общо по 8 дузпи. Точни от бялата точка бяха Александра Маринова, Йоана Борисова, Кристияна Андреева и Миглена Георгиева, а Преслава Василева, Габриела Генчева, Катрин Колева и Благовеста Ненова пропуснаха. Последният удар на севлиевки беше отразен от Йоана Борисова и с общ резултат 6:5 „Янтра 2013“ зае третото място.

Финалът между „Дунав“ и ЖФК „Варна“ също беше решен с допълнителни удари. Спечели го тимът от морето с 3:2 общ резултат и 0:0 в редовното време.

Трофеят за третото място на габровските момичета беше връчен от Тодор Праматаров от Аматьорската футболна лига.

„Получи се един добър турнир. От резултатите е видно, че отборите сме равностойни и това води до качествен футбол. Искам да похваля момичетата, изпълниха всичко перфектно и само липсата на късмет пред гола не ни позволи да се поздравим с по-предно класиране. Въпреки това съм много доволен. Това, което показахме като игра, бе на много високо ниво и ясно се вижда, че работим в правилната посока", коментира треньорът на момичетата Радо Николов.

15 godishni 1

Съставът на „Янтра 2013“: Радослава Георгиева, Екатерина Карловска, Габриела Генчева, Александра Маринова, Катрин Колева, Кристияна Андреева, Виктория Иванова, Мелек Сеид, Камелия Таукова, Благовеста Ненова, Преслава Василева, Миглена Георгиева, Гергана Хубанова и Йоана Борисова – капитан.

    archive