УС на "Янтра 1919" свиква Общо събрание

YANTRA1919 LOGOУправителният съвет на ФК „Янтра 1919“ е взел решение за свикване на Общо събрание на клуба на свое заседание, проведено на 15-ти юни. Поводът за това е бил участието на представители на ръководството на клуба в срещата инициирана от кмета на община Габрово Таня Христова, която постави началото на процес на обединяване на футболните клубове в града.

„ФК „Янтра 1919“ адмирира политиката на Община Габрово и лично на Кмета – г-жа Таня Христова и изразява пълна готовност да съдейства в полза на обединението като предостави наличната си структура, отбори, човешки и финансов капитал на новото формирование. Като сериозен свой актив „Янтра 1919“ разглежда участието си с отбори в Елитната футболна група U19 и Северозападна трета лига, за чиято навременна и качествена подготовка ще настоява. Запазването на цялата структура на Детско – юношеската школа, включително Футбол 7, Футбол 9 и девическия отбор също са приоритет.

На заседанието на Управителния съвет, неговите членове бяха запознати и с позициите на останалите футболни клубове, присъствали на срещата с Кмета, които застават зад идеята на обединението.

Общото събрание на ФК „Янтра 1919“ ще премине под знака на 100 години габровски футбол. От ръководството на клуба са убедени, че в годината, в която отбелязваме този юбилей, ще бъдат взети важни решения, които да гарантират, ако не следващите 100 години, то поне следващите 10-15, в които да израсне едно поколение, което да напише новата ни футболна история“, се казва в съобщението от клуба