Националките на България по хандбал до 19 години тренират в Габрово

BULGARIA W19Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19 години започна последния етап от подготовката си за предстоящото Европейско първенство, Дивизия 2, във Варна. 16 състезателки водят двуразови занимания в зала „Орловец“ под ръководството на треньорите Веселина Златева, Анита Хараланова и Лидия Ковачева. Тимът ще тренира в Габрово до началото на евро шампионата, който ще стартира на  13-ти юли в Двореца на спорта в морската ни столица.

Гръбнакът на отбора е изграден от състезателки на шампиона „Бъки“ - Ивон Дюлгерова, Йоана Костова, Мадлен Тодорова, Емилия Самуилова, Мари Томова, Карина Съменова, Екатерина Стефанова, Габриела Цонева, Рени Еремиева, Силвия Якова, Ивета Христова и Стефани Петрова. Ще се разчита много и на гардовете Мария Маслева (Панагюрище) и Маринела Панайотова (Хасково), които през изминалия сезон играха за вицешампиона при жените „Шумен 98“, както и на Анита Костадинова и вратарката Силвия Бондова от „Ники спорт“ (Сливница). Възможно е към групата да се присъединят и други момичета.

10 отбора ще участват на еврошампионата във Варна. Те са разделени в две предварителни групи. Българският тим ще спори със Сърбия, Исландия, Великобритания и Гърция. В другата група са отборите на Полша, Финландия, Украйна, Израел, Босна и Херцеговина.