„Янтра 1919“ планира завръщане в Северозападната Трета лига, Димчо Данов ще води отбора

YANTRA1919 LOGOФК „Янтра 1919“ планира отново да участва в Северозападната Трета лига през сезон 2019/2020 година, съобщават от клуба. Мъжкият отбор спечели убедително Областната група и клубът вече е заявил своето желание да се завърне в третия футболен ешелон.

На свое заседание в края на миналата седмица Управителният съвет на ФК „Янтра”1919“ е взел решение да възложи на Димчо Данов треньорската роля в мъжкия тим, а негов помощник ще бъде младият Даниел Христов. „Янтра 1919“ ще продължи участието си и в Елитната юношеска група U19. Там отборът ще бъде воден от досегашния наставник Веселин Антонов с помощник Андриян Христов. Селекцията ще бъде съставена от наборите 2001/2002/2003 година, като най-малките ще играят и при младшата в първенството на Зона „Велико Търново“. Юношите младша възраст ще бъдат водени също от Веселин Антонов, а детският тим на клуба, който ще преследва влизане в Елитната U17, от Димчо Данов. Начело на отборите по Футбол 9 и Футбол 7 ще бъдат младите Даниел Христов и Андриян Христов.

От клуба информират още, че се планира съставянето и на формация за Футбол 5 от минимум 42 деца родени след 1 януари 2011 година. Идеята е те да тренират в училищата, да бъдат разпределени на групи и да играят във вътрешно-клубен шампионат. ФК „Янтра 1919“ ще има и девическия отбор, воден от Детелин Станчев. Треньори на вратарите в клуба ще бъдат Любомир Начев и Здравко Тодоров.

„ФК „Янтра 1919“ ще търси и още двама треньори с лиценз, отговарящи на нужните критерии за Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9. Даниел Христов и Генади Цитлакидис отказаха предложeнието да водят тези групи през следващата футболна година, поради което договорите не им бяха подновени. Благодарим им за старанието и им пожелаваме успех за напред“, се казва още в съобщението от клуба.