Мъжете на РК „Янтра“ спечелиха бронзовите медали от ДП по Ръгби 7

RUGBY7 bronzМъжкият отбор на РК „Янтра“ завоюва третото място в олимпийската дисциплина Ръгби 7 на Държавното първенство за 2019-та. Шампионатът се проведе във Варна с участието на осем отбора от страната.

Воденият от Трифон Костадинов тим имаше малшанса да попадне в една предварителна група с най-добрия тим в България в момента – шампионът по Ръгби 15 „Балкански котки“ (Берковица) и това не му позволи да се бори за участие във финала, тъй като регламентът предвиждаше в мача за титлата да се срещнат директно първенците от двете групи, без полуфинали.

Габровските ръгбисти победиха „Варварите“ (София) с 31:12 и домакините от РК „Варна“ с 27:14, а в двубоя с „котките“ отстъпиха с 0:39, като играха с повече мисъл към мача за третото място. В него „Янтра“ срещна втория от другата група „Локомотив“ (София) и се наложи с 29:12. На финала пък „Балкански котки“ победиха „Валяците“ (Перник) с 31:5. Местата от пето до осмо в крайното класиране заеха отборите на РК „Варна“, РК НСА (София), РК „Варварите“ (София) и РК „Ботев“ (Бургас).

Бронзовите медали за РК „Янтра“ извоюваха Димитър Георгиев – капитан, Петър Ганев, Никола Добрешков, Пламен Лалев, Георги Дженков, Венелин Иванов, Даниел Цветков, Мирослав Андреев, Филип Минков, Пламен Трифонов, Ивайло Ялъмов и Момчил Георгиев.

Треньор и мениджър на отбора - Трифон Костадинов.