9 отличия за малчуганите на Джудо клуб „Габрово“ в Деня на детето

djudo sevlievo12 малки състезатели от габровския клуб по джудо взеха участие в международен турнир по повод Деня на детето в Севлиево. В проявата се включиха над  250 деца от България, Молдова, Румъния и Украйна. Възпитаниците на треньорите Георги Колев и Христо Христов завоюваха златен, сребърен и 7 бронзови медала.

Три отличия спечелиха братя Рачеви. Атанас се пребори за злато, Виктор е трети, на трето място се класира и баткото Николай. Сребърен медал взема Искрен Пламенов при най-малките, а останалите пет бронзови отличия бяха извоювани от Роси Христова и Ивка Младенова, които се бориха в една  категория, Емил Перчемлиев, Божидар Петков и Мирослав Алексиев.

„Медалите  бяха страхотен подарък за децата по случай празника им. Другите, които не успяха да стигнат до отличията, също с е сбориха сърцато и добре“, коментира Георги Колев.

На малчуганите от клуба предстои участие в силен международен турнир във Варна. Край морето наученото до тук ще демонстрират най-малките състезатели, родени след 2009 година.