Община Габрово

Общински спортни имоти

Треньори на ДЮФК „Янтра-2013“ участваха в обучение на Ковър Коучинг

COEVERТрима треньори от ДЮФК „Янтра-2013“ участваха в обучение проведено в столицата. Георги Гатев, Илиян Тосунов и Станислав Станчев бяха сред 80-те треньори от страната, които се включиха в курса на Корвър Коучинг (Coerver Coaching), с лектор Лоренцо Содеро от Италия, на базата на Националния отбор в Бояна. 

Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите от така наречената „златна възраст“ (7-12 години). Тя е успешно прилагана повече от 30 години в страни като Холандия, Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите треньори в света са използвали методите й в клубове като „Аякс“, „Байерн“ (Мюнхен), „Арсенал“, „Олимпик“ (Марсилия), „Ювентус“, „Бенфика“, „Нюкасъл“, „Милан“, „Лацио“, „Интер“ и френския национален отбор.

„Макар да сме много малки, ние също се опитваме да се развиваме в тази насока. Участието ни в това обучение е едно потвърждение за политиката на клуба относно развитието на треньорите, които работят с децата, и повишаването на тяхната квалификация. За всички в екипа ни е важно да продължаваме да предлагаме възможно най-качествено обучение. Ще продължим да надграждаме, да развиваме треньорите си, да подобряваме методиката си и програмата за обучение, да осигуряваме повече конкурентни мачове и да се развиваме във всяко отношение, защото нашите деца заслужават възможно най-доброто. С търпение, последователност и упоритост ще продължим да изпълняваме поетите ангажименти към деца и родители“, сподели президентът и главен треньор на ДЮФК „Янтра-2013“, Георги Гатев.

    archive