Отборите на „БИС Секюрити“ и „Шести участък“ излизат във финала на XXVII-я турнир по минифутбол

Untitled 2Двукратният шампион в турнира по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово „Шести участък“ ще спори с дебютанта в надпреварата „БИС Секюрити“ във финала на тазгодишното издание. Мачът е утре вечер, 8-ми февруари, в зала „Орловец“ и се очаква със сериозен интерес.

За първенеца в турнира през 2013-та и 2016-та това „Шести участък“ това ще бъде поредно участие във финал. Нено Михалев и по-младите му съотборници са с шест поредни победи до момента и се целят в трети трофей от габровския турнир. В предварителната група „Шести участък“ надигра „Класиците“ (5:1), „Рио“ (3:1) и „Делта гард“ (1:0), макар да игра в ограничен състав в тези срещи, а в елиминационната фаза отстрани последователно „ФК Старо село 777“  и „Балкан“ Плачковци с по 3:0. В битката за място на финала „Шести участък“ надигра и силния отбор на „ММ Севлиево“ с 3:1). Попаденията, които донесоха успеха бяха дело на Ивелин Димитров още в 25-та секунда на двубоя, Веско Панчев и Илиян Кънев, а за гостите точен беше Павлин Иванов.  

„БИС Секюрити“ за първа година участва в турнира и съответно това ще бъде дебютно участие на отбора във финала. Селекцията на Григор Илиев обаче съвсем не е съставена от новобранци. Лице на отбора са лидерите на „Янтра Габрово“ братя Кожухарови – Християн и Пламен, подпомагани успешно от Радослав Гутев, Ивелин Павлов, Мартин Димов и други играчи с вече сериозен стаж в турнира по минифутбол. „БИС Секюрити“ записа две победи и едно равенство в предварителната група. „Охранителите“ надиграха севлиевския „Империя“ (6:1) и „ФК Старо село 777“ (4:3) и завършиха 3:3 с екс шампиона „Титан гард“. В елиминационната фаза отборът отстрани „Делта гард“ (3:2), подсиления със столични играчи и един национал по футзал тим на „Pasta Gabrovo“ (5:2), а на полуфинала и една от приятните изненади на турнира тази година - „Карата ауто“. Чист успех с 3:0 на тима донесоха Пламен Кожухаров, Християн Кожухаров и Радослав Гутев.      

Дали Купата на Община Габрово ще има своя нов притежател, или отборът на „Шести участък“ ще я вдигне за трети път ще стане ясно утре след 19 часа. От 18 часа пък ще започне малкият финал на турнира, в който ще се срещнат „Карата ауто“ и „ММ Севлиево“.