Община Габрово

Общински спортни имоти

170 каратеки привлече в Габрово "Балкан Гран При 2017"

KARATE BALKAN GRAND PRIX 1170 състезатели от 15 клуба в страната взеха участие в турнира по карате "Балкан Гран При 2017". Проявата, организирана от СКК „Атнес“ (Троян) и местния карате клуб „Столетов“ с подкрепата на Община Габрово, се проведе на три татамита в спортна зала "Орловец". Заради студеното време и падналия обилен сняг в Габрово не успяха да пристигнат състезатели от съседните балкански държави, както и каратеки от още български клубове, които бяха заявили предварително своето участие. Въпреки това надпреварата беше на ниво, а идеята на организаторите е да превърнат в традиция провеждането на "Балкан Гран При“ в град Габрово. Тази година турнирът беше и последна проверка за родните каратеки преди Европейското първенство за кадети, кадетки, мъже и жени, което е следващия месец в „Арена Армеец“ в столицата.

Състезанието беше открито от главния инструктор на СКК“Атнес“ и главен секретар на Българската национална карате федерация Емил Атев, в присъствието на главния експерт в сектор младежки дейности и спорт на Община Габрово – Николай Пенов и президента на КК“Столетов“ Христо Манолов.

КК“Столетов“ се представи с един състезател – Джомерт Занков, но той не успя да се намеси в битката за отличията. Официален сертификат за покрита майсторска степен I Дан беше връчен на инструктора на клуба Елена Караколева.

KARATE ELENA MANOLOV ATEV

През октомври Габрово отново ще домакинства на проява от календара на Българската национална карате федерация. В средата на месеца (14-15 октомври) в зала „Орловец“ ще се проведе Национална купа за всички възрасти.               

    archive