Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

Именно в Армени ще бъде даден стартът на тридневната надпревара. Там ще се проведе спринтовата дистанция за 14 възрастови групи - от 12 до 70 годишни при двата пола. Те ще се състезават по нова карта, изготвена специално за първенството от Добромир Добрев. В събота и неделя ориентировачите ще се пренесат на Узана. В района около Горски дом „Узана“ и поляната ще бъдат състезанията на дълга дистанция и щафети. За двата старта ще бъде използвана вече съществуваща карта, но обновена и приведена във вид за надпревара по колоориентиране отново от техническия ръководител на проявата Добромир Добрев.

Домакините от КСО “Узана“ ще се борят за медали от шампионата с внушителния брой от 43-ма състезатели, сред които личат имената на сестри Шандуркови – Илияна и Силвия, както и това на шампионката по планинско колоездене Христина Козарева. С 34-ма ориентировачи идва „Вариант 5“ (Търговище), а по 32-ма са представителите на „Браун тим“ (Велико Търново) и „Север“ (Плевен).

Първият старт от програмата на шампионата е утре от 16 часа в село Армени. Дългата дистанция в събота на Узана ще започне в 10.00, по същото време в неделя ще бъде дадено началото и на надпреварата при щафетите.  

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive