Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

Това е безспорно признание за качествата на Гавраил и Преслав, които се представиха отлично на проведените през този сезон вътрешни  състезания. България разполага с три квоти за младежката Олимпиада и тима ще допълни лидерът на „Сините камъни” (Сливен) във възрастовата група до 17 години - Йордан Петров.

Европейският младежки олимпийски фестивал се провежда през зимата и лятото на всеки две нечетни години. Това е проява за млади европейски атлети, целящи да натрупат международен опит. Фестивалите показват на участниците всички аспекти на истинските олимпийски игри. Предходното лятно издание на мащабния спортен форум за младежи беше в Тбилиси, в Грузия през 2015-а. Сега домакин ще бъде Унгария, а програмата включва надпревари в десет вида спорт – лека атлетика, хандбал, тенис, баскетбол, джудо, волейбол, колоездене, кану-каяк, гимнастика и плуване. Надпреварите за колоездачите ни са на 25-и – индивидуално по часовник, и на 27-и – общ старт.

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive