Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

Участниците в баскетболния камп ще имат възможност да тренират под ръководството на доказали се баскетболни специалисти, както от България, така и от чужбина. Най-добрите баскетболни школи от страната ще бъдат част от това събитие, а деца от отборите на „Левски“, ЦСКА, „Черно море“ (Варна), „Делфин“ (Бургас), „Балкан“ (Ботевград), „Септември“ (София), „Дунав“ (Русе), „Атлетик“ (София), „Славия“ и други също ще участват в лагера. Общо над 45 треньори и доброволци ще се включат в тренировъчния процес. Десет са специалистите от чужбина – трима италианци, трима американци, двама англичани и двама чехи.

В рамките на кампа тази година ще се проведе и ежегодният баскетболен турнир „Христо Донков“, в който ще премерят сили българският национален отбор за кадети, връстниците им от националните отбори на Чехия и Украйна, както и сборен отбор от Габрово с най-добрите участници в лагера.

Официалното откриване на баскетболния камп е на 9 юли (неделя) от 17 часа в зала "Орловец". Очаква се за церемонията да пристигне Офелия Кънева - председател на Държавната агенция за закрила на детето и партньор на инициативата. На 13 юли от 18.45 часа е откриването на турнира „Христо Донков“, а на 15 юли от 15.30 часа ще се проведе демонстрационен баскетболен мач за хора в инвалидни колички. Очаква се на този двубой официален гост да бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Също на 15 юли, но в 18 часа е закриването на турнира „Христо Донков“. То ще предизвика интерес и с атрактивен конкурс по забиване и стрелба. По-късно същата вечер – от 20 часа, е закриването на кампа.

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive